Proiect: Cladire de birouri

Localizare: SKY TOWER este situat intre doua artere importante ale Bucurestiului, Calea Floreasca si strada Barbu Vacarescu.

Descriere proiect: Cu arhitectura sa impresionanta si forma eliptica SkyTower intruneste standardele cele mai inalte de estetica  si  tehnologie pentru a crea cladirea perfecta pentru un birou modern.

Beneficiile pentru chiriasi sunt foarte multe si putem enumera cate va dintre ele: Activarea luminii automat in coridoare si holuri; Lifturi de mare viteza cu un control optimizat la destinație ; Building Management System (BMS) asigura un consum de energie eficient ; Klimatronic pentru toate camerele; Sticla cu control solar; Certificare LEED ® Green Building Certificare: Silver Level; Incalzire si racire efectuata in acelasi timp; Viteza redusa de circulatie a aerului.

Dimensiuni:  Suprafata utila bruta a cladirii este de  50.400 mp, cu un spatiu pe nivel de 1.200 mp. Inaltimea cladirii este de 137 m, ceea ce o face  cea mai inalta cladire din Bucuresti. Sky Tower ofera spatii de birouri la standard inalte cu vederi panoramice asupra Bucurestiului, un restaurant de prima clasa, Skybar, situat la etajul 35/36, zone de conferinte spatioase, cafenele si  locuri de parcare exterioare (21) si subterane  ( 518 situate pe 5 nivele de subsol).Tehnologie si echipamente HVAC

Climatizarea in interiorul cladirii este asigurata de 15 centrale de tratare a aerului performante marca Wolf Heiztechnik Germania ce au fost  furnizate de Jetrun EnergoEco, importator general Wolf in Romania.

Toate unitatile sunt echipate cu recuperatoare de caldura in placi sau rotative, ventilatoare centrifugale axiale si au debite de aer cuprinse intre 2.750 m3/h si 37.000 m3/h. Toate cele 15 centrale au fost concepute special pentru acest proiect urmarindu-se cresterea eficientei energetice prin micsorarea vitezei aerului in bateriile de racire si incalzire.