Proiect: Construirea unui ansamblu de birouri

Localizare: Bd. Dimitrie Pompeiu, sector 2, Bucureşti, România

Descriere proiect: Proiectul va fi dezvoltat in trei faze si va incepe cu constructia Cladirii B (Faza I) ce va asigura un spatiu de pana la 18.000 mp construiti si se va compune din 4 nivele de subsol pentru parcare, parter si 8 etaje.

Designul inovator al cladirii ofera ocupantilor calitate si standarde inalte pentru spatiile functionale, caietul de sarcinii incluzand specificatii ridicate pentru echipamentele de tratare a aerului, furnizare de lumina naturala si parametri acustici.

Dupa finalizare, Hermes Business Campus va aplica pentru obtinrea certificarii BREEAM “Excelent”, cea mai buna cotatie pe care o cladire o poate obtine in ceea ce priveste aspectul dezvoltarii durabile.

Dimensiuni: 78.000 m2 constituiti din doua cladiri A si B, Cladirea B reprezentand 18.000 m2.

Tehnologie si echipamente HVAC

Pentru a indeplini specificatiile cerute de beneficiar cu privire la aerul ambiental s-au utilizat  2 recuperatoare rotative pe aceeasi centrala de tratare a aerului. Aceasta tehnologie permite dezumidificarea aerului pe timp de vara prin racirea acestuia si reincalzirea lui prin intermediul celui de-al doilea recuperator, cat si recuperarea umiditatii din aerul evacuat, asigurandu-se astfel o parte din necesarul de umidificare pe timp de iarna. Integrarea acestei tehnologii in sistemul hvac al cladirii duce la economii de sute de kw si un confort ambiental sporit pentru viitorii chiriasi.

Intreg sistemul HVAC configurat de Jetrun EnergoEco este compus din: 2  x centrale de tratare a aerului cu o capacitate de 50 000 m3/h;

umidificatoare cu abur ,

2 x chillere apa-apa cu puteri de 670 kw,

2 x turnuri de racire de 750 kw,

2 x centrale termice in condensare MGK – 2 de 470 kw si

19 x aeroterme industriale Wolf ce deservesc zona de parcare subterana.

Echipamentele sunt importate de la furnizori renumiti, precum Wolf Heitztechnick, Hygromatik, Hiref / Galetti, Mita.

Date din exploatare: