Pompe de căldură geotermale

Pompele de căldură geotermale sunt similare cu pompele de căldură apă-apă, diferența constând în faptul că pompele de căldură geotermale extrag sau cedează căldura din/în pământ, prin intermediul unui schimbător de căldură îngropat.

Acest schimbător de căldură, sau colector, poate fi orizontal sau vertical. În cazul colectoarelor orizontale trebuie să se țină cont că e nevoie de spațiu liber suficient. Sondele geotermale necesită mai puțin spațiu în comparație, dar pot atinge adâncimi de până la 100 de metri. Colectoarele și sondele pompelor de căldură cu saramură/apă sunt fabricate în mare parte din plastic și sunt umplute cu saramură – apă care conține antigel.

Datorită nivelului constant de temperatură, acest tip de pompă de căldură impresionează și prin randamentul său ridicat, dar implică și mult efort și costuri relativ mari pentru instalare.

La fel ca celelalte tipuri de pompe de căldură, pompele de căldură geotermale produc agent termic cald iarna și rece vara și apă caldă menajeră.

Acceseaza magazinul online

Pompa de căldură BWS Wolf

Pompele de căldură sol-apă de ultima generație WOLF oferă un COP de până la 4,7, fiind optimizate pentru utilizarea in condiții climaterice dificile folosesc energia mediului natural prin colectoarele geotermale. Produc apă caldă până la temperatura de 63 grade C.

Mai multe detalii

Certificari

Producator

Doresti mai multe informatii?

Calitate

Garantia calitatii oferita de cei mai buni furnizori in domeniu!

Asistenta

De la studiul de fezabilitate si proiectare pana la montaj si punerea in functiune.

Garantie

Garantie standard 24 de luni. Extinderi de garantie pe contracte de service.

Montaj

Asiguram asistenta si servicii de montaj complete prin partenerii nostri autorizat

Service

Retea de specialisti autorizati si stoc de piese de schimb.