Noutati

Raul Olt mai curat cu ajutorul tehnologiei

By 22/01/2015 No Comments

Jetrun EnergoEco a finalizat livrarile pentru statia de epurare a apelor uzate municipale pentru orasul Rm Valcea. Lucrarea de modernizare a statiei, contractata de firma Delta ACM 93 si realizata prin intermediul finanțării nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu – proiectul “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vâlcea” are ca scop aducerea la standarde europene a calitatii apei uzate, inainte de deversarea in raul Olt.

In cadrul acestui proiect, firma Jetrun EnergoEco a furnizat echipamentele pentru cele doua digestoare in care se produce biogaz din namolul de epurare si linia completa de tratare si utilizare a biogazului incluzand instalatia de desulfurare biologica, grupurile de cogenerare si cazanele pe biogaz/gaz natural.

Scopul liniei tehnologice furnizate este de a trata namolul rezultat in urma proceselor de epurare a apei si de a reduce consumul energetic al statiei prin producerea si utilizarea biogazului. In cadrul unitatii de cogenerare ce este alcatuita din doua grupuri Wolf K&S GTK 120 K, biogazul filtrat este folosit drept combustibil pentru producerea concomitenta a energiei electrice si a energiei termice. Energia electrica este folosita pentru acoperirea consumurilor electrice ale statiei, putand acoperi pana la 100% din consumul electric. Energia termica este utilizata pentru a incalzi fermentatoarele de namol la temperatura optima de 37-38 C atat pe timpul iernii cat si pe timpul verii.

Statia de epurare Rm Valcea se adauga statiilor de epurare Sf Gheorghe (in amonte) si Slatina (in aval), principalele orase aflate pe cursul raului Olt. Dupa ce lucrarile vor fi incheiate la jumatatea acestui an vom putea spune ca raul Olt este mai curat si datorita tehnologiei cogenerarii si biogazului oferite de firma Jetrun.

[mk_image src=”https://www.jetrun.ro/wp-content/uploads/2015/01/Statie-epurare.jpg” image_width=”800″ image_height=”350″ crop=”true” lightbox=”false” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″]

Leave a Reply

Sisteme de incalzire, ventilatie si climatizare de inalta eficienta.