Comunicate de presa

Jetrun continua colaborarea cu mediul academic prin sustinerea unui seminar la Facultatea Tehnica a Moldovei din Chisinau

By 07/07/2014 No Comments

Marti, 19 Noiembrie 2013, incepand cu orele 10, Jetrun EnergoEco va sustine un seminar tehnic la Chisinau, in cadrul Facultatii Tehnice a Moldovei (UTM). Seminarul va fi deschis tuturor studentilor, indiferent de anul de studiu.

La invitatia profesorilor catedrei de Sisteme de Incalzire si Ventilatie, Jetrun EnergoEco va prezenta noutatile tehnice in domeniul ventilatiei si sistemelor de incalzire, inclusiv tehnologia de cogenerare . Acest demers face parte din intiativa de colaborare cu mediul academic, derulata de Jetrun EnergoEco prin diferite colaborari cu Facultatile de Instalatii din Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara.

“Ne dorim ca viitorii ingineri de instalatii sa fie mai aproape de tehnologia care exista acum pe piata, pentru a se integra cat mai rapid in mediul profesional si pentru a livra solutii eficiente in proiectele pe care le vor dezvolta” a spus Adrian Moisa, director Jetrun EnergoEco.

In cadrul seminarului tehnic, studentii vor afla cum functioneaza programul de configurare al unitatilor de ventilatie Wolf si programul de calcul pentru sistemele de umidificare adiabatica Hygromatik. Standardele europene si mondiale in domeniul eficientei energetice si a calitatii mediului locuit fac necesara utilizarea echipamentelor de ventilatie cu functiuni complexe: recuperare de caldura, umidificare,dezumidificare, filtrare pe diferite trepte de eficienta, incalzire si racire cu agent termic sau in pompa de caldura integrata. Programele de selectie moderne permit simularea diverselor scenarii de lucru pentru alegerea celei mai bune solutii pentru fiecare proiect in parte.

Sudentii Facultatii Tehnice a Moldovei vor avea astfel ocazia sa dobandeasca aptitudini practice de utilizare a programelor de calcul si sa inteleaga caracteristicile tehnice si parametrii de selectie pentru sistemele de incalzire, cogenerare, climatizare.

Despre Universitatea Tehnica a Moldovei

Universitatea Tehnica a Moldovei (UTM) este unica institutie de invatamant superior tehnic, acreditata de Stat, in Republica Moldova. De la fondarea sa în 1964 si pana in prezent, universitatea a pregatit cca 66.600 de ingineri si economisti.

Leave a Reply

Sisteme de incalzire, ventilatie si climatizare de inalta eficienta.