Comunicate de presa

Hermes Business Campus – solutii inovatoare in domeniul HVAC

By 07/07/2014 No Comments

Jetrun EnergoEco a livrat echipamentele de incalzire, ventilatie si climatizare pentru ansamblul de cladiri de birouri si spatii comerciale, Hermes Business Campus. 

Situata in zona de afaceri din nordul Bucurestiului, bdv Dimitrie Pompei, cladirea va oferi 18 000 m.p. suprafata inchiriabila. Printre viitorii clienti se numara si Ambsada Olandei, care isi va muta sediul in cladirea Hermes Business Campus la jumatatea anului 2014 si va ocupa 700 mp.

Jetrun EnergoEco, alaturi de echipa de proiectare Pipedesign si firma de montaj si executie Anconi Grosso au folosit o tehnologie inovatoare in domeniul HVAC, prin utilizarea a 2 recuperatoare rotative pe aceeasi centrala de tratare a aerului. Aceasta tehnologie permite dezumidificarea aerului pe timp de vara prin racirea acestuia si reincalzirea lui prin intermediul celui de-al doilea recuperator, cat si recuperarea umiditatii din aerul evacuat, asigurandu-se astfel o parte din necesarul de umidificare pe timp de iarna. Integrarea acestei tehnologii in sistemul hvac al cladirii duce la economii de sute de kw si un confort ambiental sporit pentru viitorii chiriasi.

„Hermes Business Campus este un proiect care ne defineste intreaga echipa si orientarea noastra catre livrarea unor solutii energetice complexe prin adaptarea constanta la cerintele si exigentele proiectului si folosirea avantajelor diferitelor echipamente complementare” a declarat Adrian Moisa, director Jetrun EnergoEco.

Intreg sistemul HVAC configurat de Jetrun EnergoEco este compus din centrale de tratare a aerului cu o capacitate de 50 000 m3/h, umidificatoare cu abur , chillere apa-apa cu puteri de 670 kw, turnuri de racire de 750 kw, centrale termice in condensare de 470 kw si aeroterme industriale , echipamente importate de la furnizori renumiti, precum Wolf Heitztechnick, Hygromatik, Hiref / Galetti, Mita.

Colaborarea si comunicarea stransa dintre beneficiar, proiectant si furnizor a facilitat configurarea unui sistem HVAC complet, cu eficienta foarte ridicata, cladirea avand in vedere certificarea BREEAM excelent. Bugetul alocat acestui sistem de inalta eficienta nu a depasit in mod semnificativ costurile unei solutii conventionale.

Leave a Reply

Sisteme de incalzire, ventilatie si climatizare de inalta eficienta.