Seminar

Energy Savings Interactiv Seminar (ESIS), editia III

By 06/10/2014 No Comments

Marti, 30 septembrie 2014, a avut loc, la Hermes Business Campus din Bucuresti, a III- a editie a Energy Savings Interactiv Seminar (ESIS).

Evenimentul face parte din seria seminariilor sustinute de Jetrun EnergoEco si a avut scopul de a aduce impreuna profesionisti din domeniul constructiilor: arhitecti, proiectanti de instalatii, ingineri, dezvoltatori, etc. intr-un cadru informal dar in acelasi timp interactiv si eficient.

In cadrul seminarului s-a discutat proiectul Hermes Business Campus,  acesta fiind unul dintre cele mai importante proiecte pentru care Jetrun Energo Eco a livrat echipamentele de incalzire, ventilatie si climatizare. Evenimentul le-a dezvaluit participantilor cateva dintre secretele tehnologice utilizate in cadrul proiectului, acestia au avut parte chiar, de realizarea unor teste pentru determinarea temperaturilor de functionare a sistemului de climatizare iar la final intr-o ambianta placuta au beneficiat de o sesiune de networking.

Tehnologia prezentata este una inovatoare in domeniul HVAC. In cadrul proiectului, s-au utilizat 2 recuperatoare rotative pe aceeasi centrala de tratare a aerului, ceea ce permite dezumidificarea aerului pe timp de vara prin racirea acestuia si reincalzirea lui prin intermediul celui de-al doilea recuperator, dar si recuperarea umiditatii din aerul evacuat, asigurandu-se astfel o parte din necesarul de umidificare pe timp de iarna.

Climatizarea se realizeaza prin intermediul plafoanelor radiante, un sistem revolutionar care elimina multe din efectele negative ce apar in carul folosirii sistemelor conventionale. Sistemul de ventilatie este unul ultra performant cu dublu flux si poate asigura un climat perfect chiar si cand densitatea de ocupare este maxima (6mp per ocupant al cladirii).

Pe timp de vara plafonul este strabatut de agetul termic (apa-rece, circa 14-16 °C) furnizat de chillerele apa-apa si turnurile de racire cu circuit deschis Mita si functioneaza ca o suprafata de schimb ce preia caldura excesiva din incapere. Umididatea este controlata cu ajutorul centralelor de tratare a aerului Wolf pentru a se evita formarea de condens.

Pe timp de iarna, incalzirea se realizeaza tot prin intermediul plafonului, agentul termic (apa calda, circa 30-33°C) este furnizat de noile centralele termice pe gaz in condensare Wolf MGK -2.

Folosind aceasta metoda, racire/incalzire prin plafon se obtine un climat interior placut fara variatii de temperatura pe diferite zone. De asemenea, sunt eliminati curentii de aer care se formeaza atunci cand folosesti un sistem conventional de grile de ventilatie (difuzoare de aer), incalzirea sau racirea facandu-se rapid prin efectul de radiatie termica iar temperatura perceputa este una placuta in fiecare punct al incaperii.

Intreg sistemul HVAC configurat de Jetrun EnergoEco alaturi de echipa de proiectare Pipedesign, este compus din centrale de tratare a aerului cu o capacitate de 50 000 m3/h, umidificatoare cu abur , chillere apa-apa cu puteri de 670 kw, turnuri de racire de 750 kw, centrale termice in condensare de 470 kw si aeroterme industriale , echipamente importate de la furnizori renumiti, precum Wolf Heitztechnick, Hygromatik, Mita.

Integrarea acestei tehnologii in sistemul HVAC al cladirii duce la economii de sute de kw si un confort ambiental sporit pentru viitorii chiriasi, facilitand obtinerea certificarii BREEAM Excelent pentru cladirea in cauza. Solutiile tehnice folosite  sunt evitate, in general, in proiecte, deoarece specialistii nu au suficienta experienta practica cu aceste sisteme, desi acestea asigura un comfort ridicat si flexibilitate maxima in compartimentarea open-space.

Speram ca ne-am atins scopul pentru care aceste evenimente sunt organizate si ne dorim ca pe viitor sa avem din ce in ce mai multi participanti. Pentru a fi la curent cu ultimele noutati legate de seminariile ESIS organizate de Jetrun va invitam sa va inscrieti folosind formularul de contact.

[mk_divider style=”thin_solid” divider_width=”full_width” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]

EVENIMENTUL IN IMAGINI

[mk_divider style=”thin_solid” divider_width=”full_width” margin_top=”20″ margin_bottom=”20″]
[mk_image_slideshow image_width=”970″ image_height=”350″ effect=”fade” animation_speed=”700″ slideshow_speed=”7000″ pause_on_hover=”false” smooth_height=”false” direction_nav=”true” images=”2284,2266,2272,2278,2276,2269,2275,2274,2282,2281,2283″]

Leave a Reply

Sisteme de incalzire, ventilatie si climatizare de inalta eficienta.