Comunicate de presa

Economie la energie pentru noua statie de epurare de la Alba Iulia cu echipamentele furnizate de Jetrun EnergoEco

By 07/07/2014 No Comments

Compania Jetrun EnergoEco a livrat echipamente de generare a energiei electrice care vor asigura economii de până la 3600 kW/zi pentru noua statie de epurare a apelor uzate de la Alba Iulia.

Beneficiarul, S.C. Apa CTTA S.A. Alba, a semnat în luna martie 2012 contractul de executie a statiei de epurare ape uzate cu reprezentantii companiilor germane Hochtief Solutions AG si Von Roll BHU Umwelttechnik GmbH, care lucreazs pe plan local cu subcontractorul Hidroconstructia SA Sebes.

Proiectul european este finantat cu 10 milioane de euro si are ca termen de finalizare luna martie 2015.

În cadrul proiectului, Jetrun EnergoEco a livrat o centrala de cogenerare care poate sustine în întregime consumul electric al statiei de epurare, asigurand economii de pâna la 3.600 kWh/zi. Centrala de cogenerare produce energie electrică si termica rezultate din combustia biogazului, energia termica fiind folosita la încalzirea digestorului de biogaz, iar energia electrica la functionarea întregii statii de epurare. Grupul de cogenerare livrat, Wolf GTK 150 K, are o putere de 150 kW si o putere termica de 204 kW. Este prevazut sa functioneze la capacitate maxima 24 de ore din 24, 7 zile din 7, cu opriri de 4 ore pentru revizie la fiecare 1000 de ore de functionare.

Echipamentul este compus dintr-un motor termic MAN turboalimentat de 12.8 litri cu functionare pe biogaz, un generator electric Marelli sincron si un sistem de recuperatoare de csldura pentru valorificarea caldurii din gazele de ardere. Grupul de cogenerare este prevazut sa functioneze si în regim insular ca generator de urgenta. În plus, datorita sistemului de automatizare performant, grupul de cogenerare functioneaza fara supraveghere umana si poate fi controlat de la distanta prin intermediul unui modem sau al unei linii de comunicare ProfiBus.

“La finalizarea proiectului, apa râului Mures va fi mai curata si suntem mândri ca tehnologia noastra contribuie la acest obiectiv”, a declarat Adrian Moisa, directorul companiei. “Cu acest proiect, Jetrun EnergoEco îsi sporeste experienta în furnizarea de sisteme complete pentru productia, tratarea si utilizarea biogazului în statii de epurare a apelor uzate, fabrici de biogaz si depozite de deseuri.”

Jetrun EnergoEco a mai echipat cu centrale de cogenerare GTK 150K si statiile de epurare de la Poarta Alba, Calarasi si Giurgiu, experienta în exploatare indicand productii de electricitate zilnica între 1.200 si 2.400 kWh, suficient cât sa acopere 80-90% din consumul electric al statiei.

Leave a Reply

Sisteme de incalzire, ventilatie si climatizare de inalta eficienta.