Info centrale termiceNoutati

Directiva EcoDesign ErP – Explicata de Wolf

By 01/10/2015 No Comments

Probabil ca ai mai intalnit aceste etichete pana acum la televizoare, frigidere si congelatoare, chiar si in reclamele auto. Etichetele de energie sunt acolo sa iti spuna cat de eficient este un produs din punct de vedere energetic, plasandu-l intr-o categorie anume.

Incepand cu 26 septembrie, centralele termice si sistemele de incalzire cu putere de pana la 70 kW, vor trebui de asemenea sa fie etichetate astfel in momentul vanzarii catre clientul final. Toate echipamentele de acest fel vor fi categorisite prin asa numitele etichete de eficienta ErP. ErP vine de la Energy related Product.

Fiecare producator este obligat sa lipeasca o eticheta ErP pe fiecare centrala termica sau boiler, insotita de o fisa tehnica ce explica clasificarea energetica corespunzatoare. Niciun produs nu poate fi oferit spre vanzare consumatorilor fara eticheta de energie.

Clientul final va primi eticheta ErP si fisa tehnica de la distribuitor impreuna cu oferta de pret. Asta ii ajuta pe clienti sa isi dea seama daca produsul se incadreaza in cerintele sale enegetice.

Categoria de top este A++, dar chiar si A simplu asigura eficienta energetica si reducerea emisiilor daunatoare de CO2.

Daca solutia aleasa de consumator presupune doua sau mai multe produse destinate incalzirii,, atunci vom spune ca avem un sistem compus. Acesta poate fi format dintr-o centrala termica cu sistem de control, panouri solare, rezervoar de acumulare, pompa de caldura, generator  de caldura suplimentar.

Eficienta energetica a sistemului trebuie determinata de catre cel care vinde sistemul complet catre clientul final, de obicei o firma de inginerie termica sau un distribuitor.

Reprezentantii si distribuitorii Wolf pot fi ajutati de o aplicatie pentru calculator Wolf, care include date tehnice pentru toate echipamentele oferite.

Dupa ce vanzatorul stabileste un consum estimat pentru intreg sistemul, acesta il incadreaza cu o singura eticheta ErP intr-una din categoriile de eficienta energetica si compune o singura fisa tehnica pentru tot sitemul, acestea fiind anexate la oferta de pret.

Un prim pont este faptul ca un sistem compus ce contine numai produse Wolf beneficiaza de o garantie de 5 ani a intregii instalatii.

Al doilea pont este ca un astfel de sistem compus din produse Wolf este mai eficient decat unul ce contine echipamente de la mai multi producatori.

Un sistem compus asigura o eficienta energetica mai mare. De exemplu un sistem ce include panouri solare asigura o economie energetica de pana la 30%.

ErP – Protejeaza mediul inconjurator cu idei pentru eficienta energetica de la Wolf!

Leave a Reply

Sisteme de incalzire, ventilatie si climatizare de inalta eficienta.