Skip to main content
search
BlogNoutati

Ce sunt și cum funcționează sistemele de ventilație?

By 17/01/2023No Comments

Ce sunt sistemele de ventilație?

Respirați aer curat și economisiți energie

Aerisiți-vă casa inteligent

O aerisire proastă a încăperii – cu prea mult CO2 și eventual chiar cu praf fin, polen sau spori de mucegai – vă afectează sănătatea. Prin urmare, aerisirea regulată este o necesitate. Cu toate acestea, ventilația clasică prin deschiderea ferestrelor are unele dezavantaje. Tehnologia modernă a clădirilor oferă o alternativă inteligentă.

Ventilația controlată a spațiului de locuit oferă automat aer proaspăt, filtrat non-stop și, de asemenea, economisește costurile de încălzire. În special în clădirile noi, astăzi ventilația este de ultimă generație. Dar există și soluții practice de modernizare.

 

Avantajele dintr-o privire

Ventilația controlată a spațiului de locuit, cum ar fi CWL-2 de la WOLF, oferă o gamă întreagă de avantaje față de ventilația prin deschiderea ferestrelor:

Ambient interior bun în orice moment

Ventilație automată

Un sistem automat de ventilație aduce aer proaspăt în casă chiar și atunci când dormi. Aerul evacuat elimină automat dioxidul de carbon și mirosurile.

Reglare eficientă a temperaturii

Ventilația reglează temperatura camerelor. Vara ține căldura afară mai mult timp. Iarna rămâne cald mai mult timp. În acest fel, asigură un ambient plăcut în încăpere și o eficiență ridicată în orice moment.

Protejează sănătatea și clădirile

Protecție împotriva poluanților

Un filtru reține în mod eficient praful fin și polenul din aerul de alimentare și astfel îmbunătățește aerul persoanelor care suferă de alergii. Virușii, substanțele volatile din mobilier etc. sunt îndepărtate în mod eficient.

Prevenirea mucegaiului

Datorită schimbului continuu de aer, nici mucegaiul nu proliferează. Acest lucru vă protejează sănătatea și structura clădirii dumneavoastră.

Economisiți bani

Recuperare de căldură

Un sistem de ventilație modern de înaltă calitate recuperează căldura. Recuperarea căldurii înseamnă că un schimbător de căldură extrage căldura din aerul evacuat și o folosește pentru a încălzi aerul rece de alimentare.

În acest fel, energia termică rămâne în casă și nu este irosită inutil cu ventilația. Dispozitivele cu recuperare de căldură economisesc în jur de 20% costurile energetice în comparație cu sistemele simple de ventilație fără recuperare de căldură.

Unități de ventilație de la WOLF

CWL-2 este cel mai eficient și mai silențios dintre sistemele de ventilație centrală WOLF și cel mai compact de acest gen de pe piață.

Sistemul central de ventilație CWL-F Excelent de la WOLF este deosebit de îngust. Poate fi folosit fie singur – fie se armonizează perfect cu sistemul dumneavoastră de încălzire.

Ca sistem de ventilație descentralizat, CWL-D-70 este deosebit de ușor de instalat – modelul WOLF este, prin urmare, perfect pentru modernizarea unor case existente.

 

Tipuri de ventilație rezidențială

Există mai multe tipuri de sisteme de ventilație. Acestea sunt împărțite în:

Sisteme de ventilație centrală

Sistemele de ventilație centralizată aerisesc întreaga casă cu un singur echipament. Ventilația modernă controlată a spațiului de locuit cu evacuare și alimentare cu aer este cea mai bună alegere.

În sistemul central de ventilație, ventilatoarele sunt integrate în așa-numitele guri de alimentare și evacuare a aerului, care sunt amplasate în diverse camere . Cu tuburi de ventilație în pereți, tavan și podea, sistemul de ventilație direcționează aerul proaspăt și filtrat din exterior în toată casa.

Aceste tubulaturi transportă aerul proaspăt în camerele casei – în sufragerie, dormitor și camera copiilor. Ventilatorul gurii de evacuare a aerului extrage aerul uzat din încăperile de evacuare a aerului, cum ar fi bucătărie și baie. În aceste spații se creează o ușoară presiune negativă. Ca urmare, aerul circulă din camerele de alimentare cu aer în camerele de evacuare a aerului și este distribuit uniform în casă. Cu toate acestea, nu veți observa curenți de aer deranjanți din cauza acestor sisteme.

Ventilatoarele moderne sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic și silențioase. Senzorii recunosc, de asemenea, când aerul din încăpere este viciat și cât de multă ventilație este necesară. Pe langa controlul automat, puteti seta si manual ventilatia sufrageriei in functie de nevoile dumneavoastră.

Sisteme de ventilație descentralizate

Sistemele de ventilație descentralizate, cum ar fi WOLF CWL-D-70, furnizează aer proaspăt doar în camere individuale. Prin urmare, ele sunt utilizate special în încăperi care necesită un schimb de aer deosebit de bun. Unele dispozitive descentralizate de astăzi au și recuperare de căldură.

Sistemele de ventilație descentralizată sunt deosebit de ușor de instalat. Prin urmare, ele sunt potrivite în special pentru modernizare. Ele sunt, de asemenea, adesea folosite în clădiri de apartamente sau apartamente individuale.

Apropo:  economiile dumneavoastră sunt cu atât mai mari dacă conectați și mașina de spălat și mașina de spălat vase la sursa solară de apă caldă.

Ventilația spațiului de locuit cu recuperare de căldură face economie

Un sistem de ventilație cu recuperare de căldură este acum standard în clădirile noi și asigură o eficiență energetică ridicată. Se amortizează deosebit de rapid datorită economiilor de costuri de încălzire și a subvenției atractive. Cu toate acestea, sistemul de ventilație merită luat în calcul și în clădirile existente. Îmbunătățește climatul camerei, protejează clădirea și reduce costurile de încălzire.

Leave a Reply

Close Menu