BlogInfo centrale termice

10 moduri prin care poti pastra caldura in casa (si sa economisesti bani ) iarna aceasta

By 08/12/2016 No Comments
[mk_image src=”https://www.jetrun.ro/wp-content/uploads/2016/12/Ambiant-cafea.jpg” image_width=”800″ image_height=”350″ crop=”false” lightbox=”false” frame_style=”simple” target=”_self” caption_location=”inside-image” align=”left” margin_bottom=”10″]

Romanii incept sa foloseasca zilnic centrala termica pentru incalzire din Octombrie si pana in Martie Aprilie. In aceasta perioada temperaturile scad si facturile pentru consumul de energie cresc.

Încalzirea caselor reprezinta peste 70% din consumul casnic de energie. Reducand aceasta cifra – si pastrand în acelasi timp, casa suficient de calda, nu numai ca se fac reduceri la facturile de energie, dar acest lucru ajuta si la protectia mediului inconjurator.

Mai jos va prezentam 10 moduri prin care poti pastra caldura in casa cu costuri mici iarna aceasta.

1. Folositi draperiile

Caldura care vine de la Soare este gratis si de aceea trebuie sa profitati de ea la maxim. Deschide draperiile si lasa lumina soarelui sa patrunda in casa pe timpul zilei. Cand se intuneca, inchide perdelele. Acestea  actioneaza ca un strat de izolare si te ajuta sa pastrezi caldura in casa.

2. Folositi termostate pentru centrala termica

Programarea centralei termice este o metoda foarte buna de a economisi energia. Majoritatea centralelor permit programarea acestora in functie de necesitati. Reglează centrala termica la două nivele de temperatură: 20-22 de grade în timpul zilei când eşti acasă şi 18-21 grade pe timp de noapte. Trebuie să ştii că fiecare grad Celsius cu care încălzim suplimentar casa duce la un consum suplimentar de combustibil cu 6-7%. Deci, dacă vom avea în casă 23 de grade Celsius în loc de 21 de grade Celsius factura va creşte cu aproximativ 15%.

3. Mutati canapeaua

Daca ai canapeaua pozitionata in fata caloriferului aceasta absoarbe caldura care ar putea sa iti incalzeasca incaperea. Aerul cald provenit de la calorifer trebuie sa circule liber. Acelasi lucru este valabil si pentru draperii si uscarea rufelor – tine-le departe de calorifere astfel incat sa beneficiezi de toata caldura generata.

4. Maximizati izolatia

Cand vine vorba de caldura, in jur de 25% se pierde prin acoperis. Acest lucru poate fi redus prin instalarea a 25 de cm de izolatie pe tavan. La fel trebuie procedat si cu peretii.

5. Pastrati apa calda „calda”

Daca aveti un rezervor de acumulare pentru apa calda, asigurati-va ca este izolat corespunzator. Rezervoarele de acumulare pot mentine apa calda mai mult timp si astfel se reduc costurile cu incalzirea.

6. Minimizati temperatura

Temperatura minima recomandata in camera de zi este cuprinsa intre 20-22 grade Celsius, setarea termostatului cu un grad sub temperatura standard poate asigura economii de pana la 10% la factura.

7. Blocheaza pierderile de caldura

Izolarea ferestrelor, usilor si a micilor fisuri va poate ajuta sa economisiti energia. Puteti face acest lucru singuri, folosind garnituri din cauciuc autoadezive in jurul usilor si ferestrelor. Foloseste paraguri pentru usi astfel curentii de aer nu vo mai circula dintr-o camera in alta.

8. Instalati termostat pentru centrala termica

Acesta va permite sa programati functionarea centralei termice in functie de necesitati. Centralele termice Wolf au termostate inteligente ce pot fi controlate de la distanta prin intermediul telefoanelor mobile.

9. Upgradeaza-ti centrala termica

In cazul in care centrala termica are o vechime mai mare de 10 ani, ar putea fi timpul sa o inlocuiticu un model noi, mai eficient. Centralele termice in condensare, clasa A utilizeaza mai putina energie pentru a produce aceeasi cantitate de caldura. Pentru centrale termice eficiente vezi gama de produse oferite de Wolf.

10. Reflecta caldura

Panourile reflectorizante pentru calorifere sunt relativ ieftine, usor de instalat si asigura ca radiatia incalzeste camera ta si nu zidurile. Ele actioneaza prin reflectarea caldurii inapoi in camera.

Leave a Reply

Sisteme de incalzire, ventilatie si climatizare de inalta eficienta.