Filtrare Biogaz

Filtre biogaz

Producator:

Filtre cu pietris

Filtrele cu pietris Progeco FGP se instaleaza in conductele de biogaz pentru filtrarea grosiera a biogazului, pentru eliminarea apei condensate si a altor reziduri. Sunt realizate ca un recipient din otel umplut cu pietris grosier, cu o dimensiune granulara intre 30 si 60 mm. Un dispozitiv extern de captare a apei permite eliminarea continua a apei condensate.

Filtrele de pietris Progeco pot fi instalate cu mai multe dispozitive opționale cum ar fi indicatoare de presiune diferențială, porturi de prelevare a probelor de biogaz, etc

De asemenea, pentru reducerea costurilor, filtru de pietris se poate combina in aceiasi carcasa, cu un filtru ceramic pentru filtrare fina.

 • potrivite pentru debite de la 0 la 1.200 m3/h;
 • constructie in inox AISI 304 sau special AISI 316 L/Ti;
 • prevazute cu sistem de eliminare continua a condensului cu garda hidraulica.

Filtre ceramice

Filtrele ceramice Progeco FCP se instaleaza in conductele de biogaz, de obicei inaintea instalatiei de ardere sau cogenerare, pentru indepartarea particulelor fine si a apei condensate. Filtrarea biogazului se realizeaza cu ajutorul unor coloane ceramice poroase cu orificii cu diametrul de la 5 la 60 de microni. Un dispozitiv extern de captare a apei permite eliminarea continua a apei condensate.

Filtrele de pietris Progeco pot fi instalate cu mai multe dispozitive opționale cum ar fi indicatoare de presiune diferențială, porturi de prelevare a probelor de biogaz, etc. De asemenea, pentru reducerea costurilor, filtru de ceramica se poate combina in aceiasi carcasa, cu un filtru de pietris.

 • potrivite pentru debite de la 0 la 1.200 m3/h;
 • constructie in inox AISI 304 sau special AISI 316 L/Ti;
 • prevazute cu sistem de eliminare continua a condensului cu garda hidraulica;
 • capac demontabil pentru inspectie si curatare.

Filtre ciclon

Filtrele ciclon Progeco sunt proiectate pentru a indeparta reziduri solide si lichide din biogaz. Se instaleaza, de regula, dupa fiecare dispozitiv de fermentare, pentru a indeparta volumul mare de apa condensata si inainte de instalatia de recuperare a energiei. Prima etapa de indepartare a rezidurilor si condensare a umiditatii din gaz este efectuata de o combinație intre forta centrifuga și scăderea bruscă a vitezei, iar a doua etapa are loc intr-o sita de otel inoxidabil, unde particulele de dimensiuni mai mici sunt indepartate din fluxul de biogaz. Un dispozitiv extern de captare a apei permite eliminarea continua a apei condensate.

 • gama de la FXP 150 la FXP 1.200, debite de pana la 1.200 m3/h;
 • constructie standard AISI 304 sau optional AISI 316 L/Ti;
 • prevazute cu sistem de eliminare continua a condensului cu garda hidraulica;
 • capac demontabil pentru inspectie si curatare.

Doresti mai multe informatii?