Skip to main content
search
Noutati

Rochem – o poveste de succes in purificarea apei, de la nave militare la depozite de deseuri

By 04/10/2017martie 14th, 2024No Comments

Jetrun a demarat colaborarea cu ROCHEM! Ne bucuram sa anuntam ca suntem reprezentantul lor in Romania si punem la dispozitia clientilor module pentru statii existente si statii la cheie si service, precum sisteme complete pentru tratarea levigatului, Tuburile Spacer Tube & Disc Tube Modules pentru tratarea levigatului din depozitele de deseuri. 

Compania ROCHEM Water Treatment GmbH, un nume bine-cunoscut in industrie, a fost fondata in anul 1994, dar radacinile firmei merg pana in anul 1974. In anul 1974, prestigiosul brand ROCHEM era la inceput, iar patentul pentru acest brand se afla azi in proprietatea ROCHEM Water Treatment GmbH.

Initial ROCHEM se ocupa cu productia de solutii chimice pentru productia de apa potabila pe nave, construindu-si un nume solid in industria tratarii apei. La scurt timp dupa fondare, ROCHEM a incheiat un parteneriat cu un institut de cercetare din nordul  Germaniei, iar pe baza acestuit parteneriat solid ROCHEM a dezvoltat mai multe produse bine cunoscute astazi in industrie: modulele DT, modulele ST si alte solutii ce se afla  astazi in gama ROCHEM.

Odata cu inceputul anilor 80, compania a inceput sa produca propriile unitati de tratare a apei pentru industria navala si pentru tratarea levigatului.

In anii 90, ROCHEM a fost cumparata de compania americana PALL. Dupa ce PALL a hotarat sa opreasca productia in Germania, a fost infiintata de la zero firma ROCHEM Water Treatment GmbH, care a reusit in scurt timp sa aiba primele succese pe o piata cu care era familiara de multi ani.

Cu sediul in Hamburg, ROCHEM Water Treatment GmbH produce de 23 de ani unitati complete si module de tratare a apei la cel mai inalt nivel al tehnologiei. In 2011, compania a avut din nou o schimbare de actionariat fiind preluata de grupul APT pentru a fi vanduta 3 ani ami tarziu catre grupul Italveco, un grup de companii private ce opereaza tot in domeniul tratarii apei.

Starea de spirit in ambele companii este similara, cu o atentie deosebita pe cercetare si dezvoltare si o dorinta clara de a oferi un serviciu de calitate clientilor, ca piloni ai unui viitor de succes.

Din 1994, ROCHEM proiecteaza, produce si instaleaza sisteme complete pentru apa potabila si apa uzata pentru sectorul militar, naval si pentru tratarea levigatului. ROCHEM ofera sisteme complete, mentenanta, service si piese de schimb, in principiu pentru urmatoarele aplicatii: vase de coaziera, feriboturi de mari dimensiuni, nave de suprafata ale marinei militare (fregate, corvete, vase de patrulare, vanatoare de mine) submarine militare, tratarea levigatului, platforme off-shore.

Misiunea ROCHEM ramane astazi aceeasi de la fondarea cu mai bine de doua decade in urma; sa furnizeze la nivel global cele mai avansate sisteme de tratare a apei.

Cere oferta

Leave a Reply

Close Menu