centrala ventilatie Wolf

Sistemul de ventilație al clădirii de birouri Dacia One, cea mai recentă investiție Atenor în România, este certificat Eurovent în clasa de eficiență A+.

 

Centralele de ventilație furnizate de producătorul bavarez Wolf Heiztechnik asigură un nivel de eficiență energetică unic în România datorită construcției cu dublu recuperator de căldură și umiditate.

Întregul concept Dacia One a fost gândit în jurul eficienței energetice și a confortului ocupanților clădirii. Astfel, încălzirea și răcirea spațiilor de lucru se face prin intermediul sistemelor de plafoane radiante, evitându-se astfel curenții de aer supărători generați de sistemele clasice cu ventiloconvectoare sau sistemele cu freon de tip VRV/VRF.

În cadrul acestui concept, centralele de ventilație Wolf au un rol critic, asigurând aerul proaspăt pentru ocupanții clădirii și menținând umiditatea în spațiu la un nivel optim, prin dezumidificare în timpul verii și umidificare în timpul iernii.

Pe timpul verii, umiditatea în exces poate duce la formarea condensului pe suprafețele reci (în cazul nostru pe plafoanele radiante) și în plus, un nivel de umiditate relativă mai mare de 50% crește disconfortul termic al ocupanților clădirii pentru că scade efectul de răcorire natural produs prin evaporarea transpirației de pe piele.

Pe timpul iernii, umiditatea deficitară duce la uscarea căilor respiratorii, fenomen ce permite intrarea mai ușoara în organism a virușilor și bacteriilor cu transmisie respiratorie.

Centralele de ventilație Wolf AHUW TE 850 rezolvă problema umidității în exces printr-un sistem cu dublu rotor, sistem care recuperează și refolosește energia utilizată în uscarea aerului prin răcire și reîncălzire. Consumul de energie pentru dezumidificare în sistemul cu dublu rotor Wolf este redus la jumătate față de un sistem clasic cu circuit frigorific și reîncălzire.

Pe timpul iernii, atunci când este nevoie de umiditate, centralele de ventilație Wolf asigură cantitatea de umiditate necesară printr-un sistem de injecție de aburi Hygromatik. Generatoarele de abur Hygromatik asigură abur 100% steril, produs prin fierberea apei în cilindri speciali prevăzuți cu electrozi consumabili.

Date tehnice:

2 x CTA Wolf AHUW 850, debit de aer 2×46.000 m3/h

2 x generator de aburi Hygromatik SLE 65 cu o capacitate de maxim 67,5 kg de abur pe oră

1 x CTA Wolf AHU TE 64

6 x CTA Wolf CFL 32 construcție plată