Jetrun EnergoEco a furnizat si pus in functiune un modul de cogenerare pe gaz natural, cu putere electrica de 260kW ce va furniza energie termica si electrica unei ferme piscicole si unei statii de betoane si agregate pentru constructii. Puterea termica livrata, 380 kW, este transferata prin intermediul unui schimbator de caldura in apa din iazuri pentru asigurarea conditiilor optime pentru cresterea diverselor specii de peste.

Grupul de cogenerare Wolf Power Systems GTK 260M are la baza motorul termic MAN E 3262 E302 cu 12 cilindri in V si capacitate de 25,78 litri si un generator electric Marelli MJB 315 MB/4 cu o putere nominala de 450 KVA.

Ansamblul motor-generator sincron asigura o eficienta electrica de 38,6% (energie electrica produsa raportata la energia combustibilului consumat). Energia termica din circuitul de racire al motorului si din gazele arse este recuperata prin schimbatoare de caldura dedicate si transmisa catre circuitul consumator. Circuitul consumator este prevazut cu un system de reglare a temperaturii minime pe retur cu pompa de circulatie electronica si vana cu trei cai controlate de catre panoul de forta si automatizare al grupului de cogenerare.

Grupul de cogenerare furnizat de firma Jetrun a fost prevazut sa functioneze si in absenta tensiunii in reteaua de furnizare nationala pentru a asigura operarea complexului industrial si in timpul penelor de current. Sistemul implementat asigura monitorizarea consumurilor proprii ale clientului si moduleaza puterea electrica produsa de la 50 la 100% pentru a nu exista posibilitatea de a injecta necontrolat energie in reteaua nationala.

Avantajele solutiilor de cogenerare Wolf Power Systems furnizate de Jetrun EnergoEco sunt:

  • Solutie fiabila, completa si compacta bazata pe motoarele MAN,
  • Experienta locala cu cateva zeci de motoare livrate si aflate sub contract de service
  • Serviciu tehnic propriu pentru mentenanta preventiva, reparatii (inclusiv RK) rapid si competitiv
  • Panou electric de forta si automatizare cu control si diagnoza de la distanta prin ModBus, TCP/IP si modem GSM
  • Multiple optiuni pentru orice aplicatie: cu functionare pe gaz natural sau biogaz, cu control de la distanta, cu functionare insulara, cu atenuatoare de zgomot suplimentare pe evacuare
  • Dimensiuni compacte, zgomot redus cu carcasa de insonorizare, operare facila prin panoul de comanda Motortech  ALL-IN-ONE
  • Posibilitate de conectare la echipamente de racire cu absorbtie furnizate de firma Jetrun pentru realizarea de instalatii complexe de tri-generare.