Proiect: noul sediu Conarg, București

Descrierea proiectului: Jetrun EnergoEco a livrat, în cursul lunii ianuarie, centralele de ventilație Wolf pentru noul sediu Conarg din str. Danielopolu din București. Centralele Wolf KG Top 450 W asigură un nivel de eficiență fără precedent, mai ales în ceea ce privește funcția de control al umidității în perioada verii.

Modul de funcționare, rafinat de către specialiștii Jetrun pe baza modelului deja implementat cu succes în proiectele Hermes BC, are la bază o construcție cu două rotoare recuperatoare de căldură care asigură transferul căldurii atât pentru răcire, cât și pentru reîncălzire în funcție de faza procesului de dezumidificare a aerului tratat. Folosind energia termică recuperată din aerul viciat, centralele Wolf asigură o economie de energie de până la 50%, în funcție de condițiile exterioare.

De asemenea, au fost livrate și umidificatoarele cu abur Hygromatik, care vor produce umiditatea necesară pentru confortul interior pe timpul iernii. Asigurarea unei umidități minime pe timpul iernii reprezintă un aspect de multe ori neglijat, cu toate că umiditatea scăzută afectează sănătatea ocupanților clădirii. Un nivel de umiditate sub 40%, deseori întâlnit în spațiile încălzite pe timpul iernii, duce la uscarea și sensibilizarea căilor respiratorii superioare și are un impact mare în dezvoltarea infecțiilor respiratorii.

Ca în orice proiect, specialiștii Jetrun au asigurat atât asistență în faza de dimensionare și de selecție a echipamentelor, cât și în cea de montaj pentru a ne asigura că echipamentele livrate vor performa 100% la parametrii specificați.

Pe lângă centralele de ventilație Wolf KG Top, Jetrun a finalizat livrarea centralelor termice în condensare Wolf MGK 2 210 kW și a aerotermelor Wolf LH 25 necesare pentru încălzirea spațiilor tehnice și a parcărilor.